23 Eylül 2013 Pazartesi

PORTO & BRAGA & AVEIRO

ŞARAP TADINDA BİR ŞEHİR ; PORTO...

Yıl 2005, üniversite 3 sınıftayız “Erasmus” öğrenci değişim programı ile gidilebilecek ülkeler yayınlanıyor; Almanya, Hollanda, Portekiz. Almancam olmadığı için Almanya beni kabul etmiyor. Hollanda çok pahalı diye ben Hollanda’yı kabul etmiyorum:) Geriye kalıyor Portekiz…

Kankitomla başvurumuzu yapıyoruz, onaylanıyor sıra geliyor mülakata. Beni bir korku sarıyor ve başvurumu geri çekiyorum. Nilay’ın başvurusu olumlu sonuçlanıyor ve Porto’ya taşınıyor. Gezmek için kapı çıkmış ben durur muyum, tabi ki soluğu hemen Portekiz’de alıyorum.

2 Eylül 2013 Pazartesi

ROMA

İLKLER Mİ HER ZAMAN GÜZEL,YOKSA İTALYA MI GERÇEKTEN GÜZEL?
Yıl 1993 annem ve yakın arkadaşları “Altın Kızlar Grubu” olarak İtalya’da. O zamanlar Euro yok “Liret” geçerli ülkede. O kadar değersiz bir para birimi ki; annem geziden önce aldığı liretleri gösterince “vay be diyorum ne kadar çok çikolata alınır bu paralar ile” J
Annemin “Aşk Çeşmesi- Fontana di Trevi”ye para atarken; “kızım büyüdüğünde ilk İtalya’ya gelsin” diye dilek dilemesinden mi bilmem yurtdışına ilk gezim İtalya’yaydı.  
İstanbul gibi 7 tepe üzerine kurulu, açık hava müzesi niteliğinde, tüm yolların çıktığı Roma’ya uçarken kafamda aynı soru dolaşıyordu. Nasıl oluyordu da bir şehrin içerisinde bir ülke yer alabiliyordu?