11 Temmuz 2013 Perşembe

DUBAI

DEVELERİN VE FERRARİ’NİN BİR ARADA OLDUĞU ŞEHİR DUBAİ
Ağabeyimin düğününe 2 hafta var ve ben Dubai yolcusuyum. Cümleye böyle başlayınca sanki düğün hazırlıklarından kaçmak için fırsat yaratan kişilere benzettim kendimi, ama üzerime düşen görevleri fazlasıyla yaptığım için gönül rahatlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne ayak bastım.
Daha önce hep batıya gitmiş olmamdan dolayı seyahatimde ilk farklılık saatimi 2 saat geri almak yerine ileri almam oldu. 4 saatlik uçak yolculuğundan sonra havalimanında rutin pasaport kontrolünden geçtim. Ancak tam bitti derken bir de retina taraması için sıraya girdim.
Arkadaşım Dubai’de yaşadığı için otel ve ulaşım sorunum yoktu. Havadaki nem oranının %90 olması sebebiyle havaalanından çıkıp otoparktaki araca gidene kadar sanki su savaşından çıkmış gibi hissediyordum. Yaşadığım şehir İzmir de nemli bir şehir ama Eylül ayında Dubai’nin nem oranın yanında sıcaklığın 40°C’nin üzerinde olması bünyemin alışkın olduğu bir durum değildi. Avrupa’da sokaklarda gezmek zevk verirken, bu şehirde yürümek hava nedeniyle imkânsız gibiydi. Hatta şehir içi otobüs duraklarının dahi klimalı olmasının nedeni açıkça belliydi.

4 Temmuz 2013 Perşembe

AMSTERDAM

BİSİKLETLER VE ÖZGÜRLÜKLER ŞEHRİ… AMSTERDAM
Kartların en çok sevdiğim özellikleri mil biriktirmeleriJ Hazır birikmiş millerim, geçerli vizem ve senelik iznim varken Hollanda’ya gitsem nasıl olur diye düşünürken, bir anda kendimi “Hotel Iron Horse”un 5 gecelik ücretini öderken buluyorum.
Türkiye’de ve yurtdışında çoğu geziye beraber gittiğim arkadaşım Neslihan ile güzel bir yolculuk sonrasında “Vondelpark” yakınlarındaki otelimize giriş yapıyoruz. Yol yorgunluğundan sonra keşif turuna çıktığımızda ilk durağımız; içerisinde küçük bir göl ve “Film Müzesi”ni barındıran “Volderpark” oluyor. Parkın içerisinde kaybettiğiniz eşyalarınızı daha sonra bulabilmenizi sağlayan “Kayıp Eşya Çiti –Vindhek Vondelpark Findfence ” bölümüne daha önce gezdiğim parklarda denk gelmemiştim. Kaybettiğim eşyaların üstüne soğuk su içmeyi öğrendiğim için bu bölüm oldukça ilgimi çekiyor.