22 Kasım 2013 Cuma

ORLANDO

DOGU AMERIKA YAZI DİZİSİ 2- ORLANDO
Blogumun “Hakkımda” sayfasını okuduysanız “Walt Disney” temalı parkların bendeki önemini biliyorsunuzdurJ Amerika’nın temalı parkları ile ünlü şehri Orlando.
Orlando şehrinin simgesi haline gelen “Walt Disney” temalı parktan dünyada 6 tane var. Bunlardan 2’si California ve Florida eyaletlerinde, diğerleri Paris, Tokyo, Hong Kong, Shanghai’da. Yıllık ortalama 52,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen bu parklarda çocuklardan daha çok büyükler var. Kocaman insanların ne işleri var parkta diye düşünebilirsiniz ama bu bizdeki lunaparklara hiç benzemiyor, etrafta çocuklardan daha çok büyükleri görüyorsunuz. Çünkü her yaşa uygun film gösterimleri, roller coasterlar, aktiviteler var bu parklarda.

8 Kasım 2013 Cuma

MIAMI

DOĞU AMERİKA YAZI DİZİSİ 1- MIAMI

Yazılarımı okuyanlar veya beni yakından tanıyanlar ne kadar gezenti olduğumu, en ufak bir boşlukta gezmek için fırsat yarattığımı çok iyi bilirler. Bu kadar gezerken 30 yıllık abim ve kuzenim ile birlikte hiç yurtdışına gitmediğimi “Doğu Amerika” gezimizde fark ettim JJ Aile ile birlikte tatil yapmanın zevki ayrı. Hele bir de benimki kadar komik bir abiniz ve sabırlı bir kuzeniniz var ise. Tabi uyumlu eşlerini de unutmamak lazımJJ

Acaba jetlag olacak mıyız sorusu ile başladığımız 12 saatlik uçuşumuz sonrasında Miami’ye iniyoruz.